Lenen en sparen

Iedereen heeft dromen. Voor nu, of voor de toekomst. En veelal hangt er aan die dromen een (flink) prijskaartje. Je wilt bijvoorbeeld een nieuwe auto of laptop kopen. Of je wilt over een aantal jaren voldoende geld hebben voor de studie van je kinderen. Of je ziet jezelf op je 50ste een wereldreis maken… Helaas tover je het benodigde geld meestal niet zo even uit je broekzak.

Geld lenen

Je kunt dan een lening afsluiten. Maar, zoals de kredietwaarschuwing van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) meldt: ‘Let op! Geld lenen kost geld!’. Want, wanneer je leent, moet je rente betalen en dient er afgelost te worden. Welk leenbedrag en welke bijbehorende te betalen rente zijn haalbaar en wenselijk voor jouw financiële situatie? Wil je vervroegd kunnen aflossen? Of eventueel extra bijlenen? Wat zijn de voorwaarden voor een lening?

Sparen

Je kunt natuurlijk ook gaan sparen. Om je dromen te kunnen verwezenlijken, of om geld achter de hand te hebben voor noodsituaties. Hoeveel geld wil en kun je maandelijks opzij zetten? Is het dan verstandig met de huidige rentestand om dat op een spaarrekening te zetten, of is het aantrekkelijker om te gaan beleggen? Misschien past het afsluiten van een lijfrenteverzekering wel heel goed bij jouw wensen en mogelijkheden?

Tja, wat is voor jouw financiële en persoonlijke situatie de beste keuze? Daar komen we achter door samen om tafel te zitten en een financieel plan op te stellen. Daarbij houden we niet alleen rekening met je wensen en mogelijkheden van nu, maar ook met die van de toekomst. Je leven kan er over 10 jaar namelijk heel anders uitzien!